köpvillkor för butiken

KÖPVILLKOR

SAWA antikvarier AB, Adelsgatan 19, 621 57 Visby, [email protected], tele: 073 383 49 19, org.nr. 559123-6772

För att handla genom SAWA:byggnadsvårdsbutiken och SAWA antikvarier ABs webbshop måste du ha fyllt 18 år eller ha målsmans godkännande till köp.

PRISER OCH SORTIMENT

Våra priser i webbutiken visas i svenska kronor inkl. moms. Priserna regleras efter leverantörernas priser och kan därför komma att ändras utan förvarning. Vi förbehåller oss rätten att ändra priset efter det att en beställning har gjorts, då kommer du som kund självklart få ta ställning till det nya priset och bestämma om du vill fullfölja köpet med det nya priset eller ej.

Sortimentet ändras utan förvarning, Vi kan inte garantera att bilderna på produkterna exakt åter ger kulör eller utseende. (vid köp utav färg rekommenderar vi därför att antingen köpa en liten burk av kulörerna ni är intresserade av eller komma in i butiken och se på färgen uppmålad) Vi reserverar oss också för feltryck när det kommer till information om produkterna.

Vi reserverar oss för eventuella lagerdifferenser, slutförsäljningar och tekniska problem på hemsidan.

LEVERANSER

Varor som finns i lager skickas nästkommande vardag. De flesta andra varor skickas inom 14 dagar, denna tid kan bli lägre om det är en beställningsvara som tar tid att få hem från leverantören. Undantag kan förekomma vid helgdagar eller annan ledighet.

Leveranser enligt villkoren sker inom Sverige och som postpaket. Om något annat krävs kontakta oss på [email protected] och döp ämnesraden till ”frakt”, detta kan vara om ni text vill ha en offert på paket till utlandet eller om ni vill att produkter som i webbutiken är markerade som hämtas i butik fraktade till er, då kommer ni få en offert på frakten.

Boka inte in hantverkare eller installatörer innan ni fått varorna levererade, och ni kontrollerat att varorna stämmer överrens med er order. Om varan monteras anses det som att köparen godkänt

Leverans alternativ;

Hämta i butiken på Adelsgatan 19 i Visby. Om ni valt allternativet hämta i butik kommer det skickas ett medelande till kundens mail eller mobiltelefon när varorna finns att hämta, efter kunden medelats ligger varorna kvar i 7 arbetsdagar. Om inte annat avtalats med SAWA antikvarier AB via telefon eller mail.

Postpaket, paket skickas med DHL till närmsta servicepoint för kunden. Ombudet aviserar kunden när paketet finns på plats för att hämtas. Pakten uthämtning sker styrkt av legitimation. SAWA antikvarier AB tar inget ansvar för om kunden uppgett fel namn vid orderläggandet som inte stämmer överrens med kundens legitimation.

Var noga med att hämta ut ditt paket i tid, om paketet returneras från ombud till SAWA antikvarier AB kommer kunden som inte hämtat ut sitt paket debiteras med eventuella returkostnader.

För små försändelser som förbehåller sig SAWA antikvarier AB rätten att skicka dessa som brev med Postnord direkt hem till kundens brevlåda.

För företagspaket var god kontakta oss via mail, [email protected] och döp ämnesraden till ”Företagspaket”. Så kommer du besvaras med kostnader för detta inom kort.

BETALNINGMEDTODER Bank-Giro; ni kan som kund välja att betala direkt med bank-giro, inte förens pengarna för er order har kommit in på företagets bankkonto kommer ordern börja hanteras.

Payson; i vår webbshop kan du välja att betala via payson du kan välja att få hem varan och i efterhand betala mot faktura eller delbetalning, alternativt att betala ordern direkt med kort, internetbank eller via ett SMS. Läs mer om paysons köpvillkor här: https://www.payson.se/sv/anvandarvillkor/#v2

Alla varor förblir SAWA antikvarier AB egendom till dess att full betalning erlagts.

ÅNGERRÄTT.

Du som kund har rätt till 14 dagars ångerrätt. Ångerfristen börjar gälla dagen efter att konsumenten tagit emot varan. Vid retur är det du som kund som står för kostnaden av returen.

Vill du utöva din ångerrätt skall du innan retur sända oss (SAWA antikvarier AB) ett mail till [email protected] i ämnesraden skall du skriva ”Retur”. Mailet skall följande framgå, ditt fullständiga namn, ordernummer, samt vilka produkter som står inför en retur.

Returen skall skickas till SAWA antikvarier AB, Adelsgatan 19, 621 57 Visby. Paketet skall vara väll förpackat så ingenting tar skada.

När vi mottagit varorna i butiken görs återbetalningen till det konto ni betalt med. På återbetalningsbeloppet förbehåller vi oss rätten av dra av en summa motsvarande värdeminskningen jämfört med varans ursprungliga värde innan användning.

Ångerrätten gäller inte;

När det avser en vara som snabbt kan försämras eller bli för gammal. Avser en vara som med bruten försegling inte lämpligen kan återlämnas på grund av hälso- eller hygienskäl och förseglingen har brutits av konsumenten. (tex. Om förpackningar av olja/färg eller pigment öppnats) Avser en vara som till sin natur är sådan att den efter leverans sammanblandas med en annan vara på så sätt att varorna inte kan skiljas från varandra. Specialtillverkad produkt, som har skräddarsytts särskilt åt dig eller har en tydlig personlig prägel efter dina önskemål.

Tjänster som har fullgjorts och där du uttryckligen har samtyckt till att tjänsten påbörjas utan ångerrätt.

REKLAMATION Vid reklamation kontakta oss på [email protected] och döp ämnesraden reklamation för att få en retursedel skickad till dig.

ANSVARSBEGRÄNSNING

Vi tar inget ansvar för indirekta skador som kan uppstå på grund av produkten.

Vi accepterar inget ansvar för förseningar/fel till följd av omständigheter utanför företagets rådande (Force Majeure). Dessa omständigheter kan exempelvis vara arbetskonflikt, eldsvåda, krig, myndighetsbeslut, förminskad eller utebliven leverans från leverantör.

Vidare tas inget ansvar för eventuella förändringar på produkter/produktegenskaper som ändrats av respektive leverantör och andra faktorer utanför vår kontroll. Prisändringar från leverantören kan påverka priset på produkten och därför frånskriver sig SAWA antikvarier AB felskrivningar i detta fall.

ÖVRIGT

Alla avtal sker på svenska och följer Svensk lagstiftning

Eventuella tvister löses genom Allmänna Reklamationsnämnden www.arn.se